The Beauty of North Island


 “That there’s some good in this world, Mr. Frodo… and it’s worth fighting for.”

Sean and I in Coromandel, North island

I believe a lot of people will agree with me, that the most important thing while traveling is the people who are with you throughout your journey. And I was incredibly lucky during all my travels. In New Zealand we stayed at Sean's mum’s house in Auckland. I felt very welcomed from the very beginning not only thanks to Sean's family (thank you again Mrs. Tan :D, thanks Bianca!) and friends but also because this adorable cutest puppy that was waiting for us :D

Myslím si, že väčšina ľudí bude so mnou súhlasiť, že najdôležitejšia vec na cestovaní je spoločnosť, v ktorej sa nachádzate. A ja som mala na toto obrovské šťastie, kdekoľvek som cestovala. Na Novom Zélande sme bývali u Seanovej maminy v Aucklande. Od začiatku som sa tam cítila veľmi príjemne, takmer ako doma :) a to len vďaka Seanovej rodine a jeho priateľom, ktorí sa nám snažili spraviť program na každý deň :D A samozrejme nemôžem zabudnúť spomenúť toto úžasne zlatunké a milučké šteniatko :)



At the beginning of our trip we had decided to explore Auckland a little bit and to do some sightseeing around North Island. Our first stop was the Auckland Sky Tower and One Tree Hill from where you have an amazing view of the whole city. The admission fee to the Auckland Sky tower is $28.00. And you  can also do sky walk or sky jump (Beyoncé did it!)
While in the city you should definitely visit Devonport which is a part of Auckland. What might interest you is the fact that Lorde, the famous singer, comes from there. It is a really nice area with cute houses and nice restaurants. We tried a restaurant called The Olive Press Bistro & Bar Devonport. The food was delicious and the service was amazing. We found a really good deal on Grabone, which is a website with pretty good promotions on food, entertainment, traveling, etc.

Na začiatku nášho pobytu sme sa rozhodli preskúmať Auckland a pochodiť po miestnych pamiatkach a atrakciách. Prvá zastávka znela Auckland Sky Tower a One Tree Hill. Z oboch týchto miest je úžasný výhľad na celé mesto a okolie. Vstupné do Auckland Sky Tower je $28.00. A ak máte na to gule, tak si môžete skočiť bungee jumping alebo sa prejsť po veži. :) (Beyoncé si skočila :)!)
Ďalšia časť Aucklandu, ktorá stojí za návštevu, je Devonport. Momentálne asi najzaujímavejším faktom je, že odtiaľ pochádza známa speváčka Lorde. Je to veľmi pekná (a drahá) časť Aucklandu s krásnymi bielymi domčekmi ako z rozprávky a výbornými reštauráciami. My sme aj jednu otestovali - The Olive Press Bistro & Bar DevonportNa internetovej stránke Grabone som našla akciový kupón na večeru pre dvoch. Jedlo bolo úžasné a obsluha tiež na jednotku.


Auckland Skyline
 
The view from Sky Tower

  

The view from One Tree Hil

We also took these two beauties for a trip :D My friend from Slovakia, Katka, made them. She is incredibly talented. Katka and her husband Peto (YES, HUSBAND!!) can make any kind of bow tie and other beautiful things exactly the way you want it! You should check out their website!

Na výlet s nami sme tiež vzali tieto dva krásne motýliky. Vyrobila ich moja kamarátka Katka, ktorá je neuveriteľne šikovná a má zlaté ručičky! :) Katka a jej manžel Peťo (ÁNO, MANŽEL!!) dokážu vytvoriť všakovaké motýliky a (š)vecičky podľa Vášho priania. Takže šup, šup na ich webstránku. :)


If you are a fan of water sports and sunbathing, you are at the right place. Auckland has many beautiful beaches. Those I've been to: Browns Bay Beach, Takapuna Beach, Minnehaha Beach, Waiake Beach and Long Bay Beach (my favourite one! Btw if you go to this beach, you definitely should go for a hike in Okura Marine Reserve! Its a beautiful walk with breathtaking views!
While lying on the beach, don't forget to get some fish and chips and LP! The Kiwis say their fish and chips is waaay better then the British ones :D

Ak ste fanúšikmi vodných športov a váľania sa na pláži, tak ste na tom správnom mieste. Auckland sa pýši mnohými krásnymi plážami. Ja osobne som váľala šunky na Browns Bay Beach, Takapuna Beach, Minnehaha Beach, Waiake Beach a Long Bay Beach (ktorá je jednoznačne mojou najobľúbenejšou! A ak pôjdete na túto pláž, tak určite choďte na vyhliadkovú pešiu túru v blízkej chránenej rezervácii Okura Marine Reserve. Mala som pocit, že sa prechádzam po džungli a výhľad na okolitú krajinu a more bol úžasný.) A kým budete váľať šunky na pláži, tak si určite objednajte Fish and Chips (slávne Novozélandské jedlo – ryba s hranolkami). Miestni tvrdia, že ich Fish and Chips je miliónkrát lepšia ako tá britská!

Long Bay Beach

Long Bay Beach

Okura Marine Reserve

Okura Marine Reserve

























Our next trip was to Coromandel Cathedral Cove which is a famous scenic place. I believe you have seen this place some where around the internet :) it's about 3 hours driving from Auckland, but it's worth it. It is a bit of a touristy place, but the beautiful nature and amazing sights will do it! A lot of people told us to stay in that area for couple of nights, and I am pretty sure there's much more to see, but it was also ok for one day trip. In my opinion the water was pretty cold for swimming but Sean was brave and jumped in it :)

Naše ďalšie kroky viedli na Coromandel Cathedral Cove. Toto miesto je relatívne známe, a určite ste už videli nejaké fotky na internete. Z Aucklandu je to asi 3 hodinky cesty autom, ale stojí to za to. Trošku preplnené turistami, ale tá príroda a more majú aj tak svoje čaro. Veľa ľudí nám tvrdilo, že sa nám tam neoplatí ísť na otočku a máme si radšej prenajať nejakú izbu na dva tri noci, ale s kľudom môžem povedať, že aj jeden celý deň je viac ako dosť. J V tom čase, keď sme tam my boli (Január) bola voda dosť ľadová, aspoň podľa mňa, ale ak ste celkom otužilí ako Sean, tak to nebude problém.


The beautiful Cathedral Cove



Anyway I think wherever you go in New Zealand, it is gonna be worth it, because it is an incredibly beautiful country.

Každopádne si myslím, že kdekoľvek na Novom Zélande pôjdete, tak to bude stáť za to, pretože je to neuveriteľne nádherná krajina!



Next time: Trip to Rotorua, Waitomo Caves and a train ride through the North Island from Auckland to Wellington.

Nabudúce: Výlet do Rotorua, Waitomo jaskyne a jazda vlakom cez celý severný ostrov z Aucklandu do Wellingtonu.

0 comments:

Post a Comment

 

Blogger news

Blogroll

About